בילירובין גבוה ונשירת שיער / גרד בקרקפת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

17/05/2017 | 19:55 | מאת: ג'קי

שלום! אני בן 25 וחווה נשירת שיער מגיל 20, איטית אך עקבית. כרגע המפרצים העמיקו וגם רואים באור חזק את הקרקפת באזור הפדחת. עשיתי בדיקות דם וראיתי שיש לי בילירובין 3.19 (ישיר - 0.49, עקיף - 2.7). האם ישנו קשר בין בילירובין גבוה לנשירה? ואם כן, איך אפשר להוריד הבילורובין? בנוסף, יש לי גרד קבוע בכל אזור הקרקפת. עד כה ניסיתי לטפל בשמפואים שונים מהארץ ומחו"ל - ללא תועלת כלל השתמשתי שנה בקסדת לייזר שהאטה את הנשירה עד שהפסקתי והנשירה חזרה להתחזק ניסיתי שבועיים לקחת דקל ננסי אבל הפסקתי לאחר ירידה דרמטית בתפקוד המיני לא השתמשתי במינוקסידיל (כדי לא להשתעבד) או פרופסיה (שמעתי שפוגע בתפקוד המיני). אשמח להמלצות להורדת הבילירובין (אם קשור לנשירה) ובכללי, כיצד לעצור את התהליך. תודה רבה!

18/05/2017 | 12:33 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

ג'קי שלום, הבילירובין אינו קשור לנשירה, מן הסתם מדובר בנשירה על רקע גנטי כמו 98% מהגברים. עליך להתייעץ עם רופא עור גם לגבי הנשירה וגם לגבי הגרד והשתלת שיער גם היא אופציה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות