סבוריאה בקרקפת? אשמח לעזרה...

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/03/2017 | 14:09 | מאת: רועי

שלום, אני בחור בן 24, בריא בדר״כ. מזה קצת יותר משנתיים אני חווה נשירת שיער וקשקשים. בשנה האחרונה הנשירה התחזקה ונושרות לי קבוצות של שיערות ביחד עם המון קשקשים שמנוניים. הלכתי לרופאת עור אך היא קבעה שזו התקרחות גברית, מה שהזוי בעיניי, מכיוון שאין לי שום גנטיקה כזאת. אציין שיש איזורים אדומים בפנים ובמצח ובנוסף גם לפעמים יש גרד בקרקפת. ניסיתי שמפויים למיניהם אך זה לא עוזר, הקשקשים והנשירה ממשיכים כהרגלם. האם זו יכולה להיות סבוריאה? אני כבר ממש אובד עצות ובדכאון נוראי. לא יודע מה לעשות! אשמח לעזרה בהקדם...

12/03/2017 | 08:37 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רועי שלום, יש לך סביר להניח שתי בעיות שונות - התקרחות על רקע גנטי (גנטיקה יכולה לקפוץ גם דור ויותר) ובעיה של קשקשים ואולי סבוריאה. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור לגבי טיפול בנוגע לנשירה וגם לגבי הקשקשים והאודם בפנים - יש מיגוון טיפולים אפשריים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות