מיואשת- נשירה גבות וריסים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

26/02/2017 | 12:05 | מאת: אילנית

שלום רב לפני חודש וחצי החלה לי נשירה בריסים ובגבות. (אני בת 42) כל בדיקות הדם תקינות. רופאת עור טענה שזה אלופציה אראטה. לאחר חודש וחצי ראיתי רופא נוסף שטען שזה לא אלופציה . רופא עיניים בבדיקה אתמול אמר שיש לי בלפריטיס קדמית ואחורית וכנראה גם דמודקס בגלל הסבוריאה דרמטטיס שיש לי. שאלותי: 1. האם יש הבדל בנשירה בריסים ובצורה שלהם בין אלופציה ובבלפריטיס? 2. האם אתה מסכים עם הרופא עור שאמר לי שאם זאת היתה אלופציה , אז במהלך החודש וחצי של הנשירה הייתי נשארת כבר ללא ריסים וגבות? 3. שמתי לב שהשיער בגבות נהיה ארוך יותר למרות הנשירה. ויש צמיחה במקביל. האם זה משהו שמתאים לאלופציה? 4. קראתי באינטרנט שבמקום שיש דלקת. השיער צומח יותר בגלל שיש יותר זרימת דם? האם הגיוני שבגלל זה השיער בגבות ארוך יותר? 5. קבלתי מרופא עיניים קרם בשם לייקליר למריחה על כל הפנים הריסים והגבות כטיפול בדמודקס. האם אכן אפשר למרוח אותו על הפנים? או איזה קרם אחר? סליחה על כל השאלות אני פשוט מבולבלת מכל האבחנות תודה

01/03/2017 | 13:56 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אילנית שלום, בלפריטיס הינה דלקת של העפעף שיכולה לגרום לנשירה עד שהדלקת עוברת ואז השיער יכול לצמוח מחדש ובאלופסיה אראטה לא תמיד חוזר השיער לצמוח אם כי לעיתים כן. לא בהכרח היית נשארת ללא ריסים וגבות גם אם זה היה אלופסיה. אין קשר בין אורך השיער בגבות לבין אלופסיה במידה וזאת הבעיה. זרימת דם אינה גורמת לצמיחה כך שאין כל קשר. אני לא הייתי ממליץ למרוח על כל הפנים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות