נשירת שיער בעקבות היפו טירואיד

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

03/04/2007 | 17:16 | מאת: תים

שלום, אני בת 31. לפני כ-10 שנים התגלתה אצלי פעילות יתר בבלוטת התריס. בעקבות כך איבדתי רבות ממשקלי (15 ק"ג) ונוצרה פגיעה בראיה, נשירת שיער וכל התופעות הנלוות למחלה זו. לפני כ-7 שנים עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לצימצום גודל הבלוטה ומאז העלתי כ-10 ק"ג ממשקלי (אותם איני מצליחה להוריד בשום שיטה), אני נוטלת אלטרוקסין במינון של 200 מ"ג ליום, כל יום, אך השיער ממשיך לנשור בצורה לא הגיונית. לטעמי, איבדתי כחצי מהשיער שהיה לי ובצורה זו אני אתחיל להתקרח. אציין גם שאני נוטלת ברזל טבעי, כדורי מציצה של בי 12, סידן (בתקופת ההיפר המחלה גרמה לאוסטאופרוזיס בינוני) ואיני יודעת כיצד לעצור את הנשירה החמורה שמתגברת בתקופות חילופי עונות. אודה אם תוכל ליעץ לי בעניין והאם ישנו טיפול תרופתי ותזונתי לבעיה זו מלבד מריחה של הקרקפת בכל מיני חומרים שונים ומשונים, חג שמח, תים

04/04/2007 | 08:40 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום תים, ידוע כי פעילות יתר בבלוטת התריס גורמת לנשירה. כל עוד יש לך צמיחה לאחר הנשירה אין לך מה לדאוג. כדאי לבדוק שאין סיבות נוספות הגורמות לך לנשירה. גשי לרופא עור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות