כלב מוזר.

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/07/2001 | 23:51 | מאת: ליהי

יש לי כלב בן 7 ומאז ומתמיד הוא מתנהג מוזר בטירוף. הוא פוחד מכל דבר! פוחד מווילונות שזזים, פוחד מדפדוף עיתונים, פוחד מחתולים, מיונים, מרעשים, מקופסאות , משקיות, אלוהים ישמור, מה כ ל! בחיים לא ראיתי דבר כזה. בגלל שאני פשוט חולה על הכלב הזה, כבר התרגלנו במשפחה לשטויות שלו, ואנחנו פשוט מתים מצחוק כל הזמן מההתנהגות שלו. יש לציין שמעולם לא הרבצנו לו, אבל מה שכן, מצאתי אותו נטוש בגיל חודש בערך, וגם לקח לנו הרבה זמן עד שהרגלנו אותו לעשות את צרכיו בחוץ בצורה של הנפת עיתון מעל ראש ואיום, אבל לא היכינו אותו. האם הכלב שלי חולה במחלת נפש? או שזאת איזו טראומה שעברה עליו? איך ניתן להסביר דבר כזה ש כ ל ד ב ר מפחיד את הכלב הזה? בנוסף לזה הוא כל הזמן מתנהג כאילו שהוא נחנק, משמיע קולות מוזרים כאלו כאילו יש לו התקף אסטמה ממש, ככה זה נמשך כמה דקות טובות ואז הוא נרגע. מה יש לכלב שלי? אולי אחרי שבע שנותיי איתו אזכה להסבר? תודה.

30/07/2001 | 17:50 | מאת: דר' אדיר שיפרון

ליהי שלום, הכלב שלך עבר ככל הניראה טראומאה רצינית מאד בילדותו. בגיל 7 לא ניראה לי שאילוף יעזור לו להתגבר על הטראומה, הוא זקוק ככול הנראה לתרופות שיעזרו לו לשכוח את פחדיו. הוטרינר שלך יעזור לך במציאת תרופה נכונה. באשר לקולות המוזרים, יתכן וזה נובע מאסטמה או שזה חלק מתופעות החרדה שלו.

31/07/2001 | 22:38 | מאת: ליהי

ד"ר שיפרון, קודם כל תודה על תשובתך. לא תיארתי לעצמי שזכרונות מן החודש הראשון של חייו עלולים לגרום לו לזעזוע כזה. זה עצוב מאד לחשוב על התעללות שנעשתה בו שהשאירה בו חותם כזה איום. קשה לי גם לתפוס איך זה יכול להיות כי מצאתי אותו "בסדר" לא חבול או משהו כזה. בכל אופן זה כואב לי לשמוע את זה על הכלב המסכן שלי. תודה, בכל אופן.

מנהלי פורום וטרינריה