פטריה אצל חתול

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/06/2008 | 19:50 | מאת: אולגה

שלום. יש לי גור חתולים מהרחוב. כעבור כשבועיים שהיה אצלי, התברר כי חולה בפטריה. מטופל במשחת סטרואידים ו GRISEOFULVIN. מה הסמפטומים של הופעת הפטריה אצל בני אדם? תודה

12/06/2008 | 10:29 | מאת: ד"ר טליה מור

אולגה שלום, הממצא השכיח ביותר הינן לקויות בעור בצורת טבעת (ולכן נקרא ring worm)בעלי שוליים אדומים ומרכז ורדרד מחוספס. יכולות להתפשט ולהופיע גם באיזור הראש (מה שנהוג היה לקרוא בעבר "גזזת"). כמובן שאיני רופאת עור ולכן לשם קבלת מידע מדויק או איבחון עליך לגשת לרופא עור. פטרת אצל חתולים הנגרמת על ידי טריכופיטון או מיקרוספורם בהחלט יכולה לעבור לבני אדם ולכן יש להחמיר ולבצע איבחון מדויק (בדיקה בעור uv,תרבית פיטריה והיסתכלות מיקרוסקופית).

מנהלי פורום וטרינריה