כלב מדוכא

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/01/2007 | 13:00 | מאת: אחות מודאגת

אני שומרת על הלברדור רטריוור של אחי כמה ימים ואחרי שאחי נסע הכלב הפסיק לאכול מהקערה שלו והוא מוכן לאכול רק מהיד שלי. חשבנו שהוא מדוכא ולא יחסנו לזה חשיבות רבה. מזה כמה ימים הוא לעס כמה כפכפים והיום כשחזרתי אמרו לי שהוא הקיא פעמיים ושבמרכז הקיא שלו הייתה חתיכת מגף גומי. עכשיו הצואה שלו נורמלית(אם כמה חתיכות כפכף בפנים) אבל הנשימה שלו קצת כבדה והוא ישן כמה זמן. רציתי לדעת אם זה משהו רציני או שהוא הקיא בגלל המגף הזה( יש לו היסטוריה של אכילת זבל מהרחוב)

02/01/2007 | 14:10 | מאת: ד"ר טליה מור

לאחות המודאגת שלום, הלברדורים ידועים כגרגרנים גדולים ונוהגים להכניס כמעט כל דבר לפיהם, לרב התופעה תגרום לדלקת קיבה/מעים קלה המתבטאת בהקאות ושילשולים אך לעיתים יכולה להסתיים בפגיעה חמורה יותר, כמו דלקת קשה, פציעה חסימה וכו. אם הכלב לא מתנהג כרגיל, אני ממליצה לך בחום לגשת לוטרינר לבדיקה כדי להסיר דאגה מלבך ולשלול אפשרות של בעיה חמורה יותר .

מנהלי פורום וטרינריה