כלבלבת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

31/08/2001 | 15:24 | מאת: שרית

רציתי לדעת מהם הסיכויים להרפא מכלבלבת לגורה בת 4.5 חודשים שכנראה לא קיבלה חיסונים בעבר (מצאתי אותה ואני לא יודעת אם היא מחוסנת).ומהו הטיפול? (או שאין טיפול...)

31/08/2001 | 18:56 | מאת: דר' אדיר שיפרון

שרית שלום, ראשית עליך לבדוק בבדיקת דם באם באמת מדובר בכלבלבת. הריפוי מכלבלבת הוא קשה ובעיתי מאד. מדובר בוירוס החודר למערכות הנשימה העיכול והעצבים, והעינים. רוב הטיפול הוא טיפול תמיכתי הכולל חיזוק המערכת החיסונית , אנטיביוטיקה נגד זיהומי משנה, אינפוזיה ותרופות נגד שלשול דלקות עינים וכו. קיים טיפול אחד יקר מאד הכולל נוגדנים ספציפים נגד הכלבלבת, התרופה קשה מאוד להשגה וכל זריקה עולה כ 200-250 ש"ח יש לתת כל כמה ימים זריקה עד להחלמה.

מנהלי פורום וטרינריה