לד"ר מור ולגולשים חובבי החיות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/03/2004 | 04:40 | מאת: LUCKY

לד"ר מור שלום - שמתי לב שבאופן עקבי את מתעלמת ומדלגת על שאלות בנושא חיסונים לחיות הבית. חוסר ההתיחסות שלך דווקא מחשיד בקשר שתיקה של הווטרינרים על "עודף חיסונים כלכלי". אז, אם את אכן מוכנה להרים את הכפפה אשמח לשמוע את המלצותיך לגבי כל כמה זמן ועד איזה גיל ובאיזה חיסונים יש לחסן כלבים וחתולים שנמצאים בבית (הכלב יוצא רק עם רצועה) שיהיה לך יום טוב בתודה מראש בשם LUCKY ופיצקה

18/03/2004 | 09:39 | מאת: ד"ר טליה מור

lucky שלום, בהחלט אין שום התעלמות שיטתית או חוסר התיחסות,ולפני שאת/ה יוצאים בתלונות כדאי לבדוק האם יש ביסוס לדברים. כאשר משתתפי הפורום נותנים תשובות בינם לבין עצמם ומסתדרים אין צורך בהתערבותי. בענין שאלתך, חתולים יש לחסן בגיל חודשיים בחיסון משולשת או מרובעת לחזור על החיסון בגיל שלושה חודשים ולאחר מכן פעם בשנה. חיסון כלבת אינו מוגדר בחוק (עדין)לגבי חתולים אך ההמלצה היא לחסן אחת לשנתיים באיזורים נגועים או בסיכון, כמובן רק במקרה שהחתול יוצא החוצה. לגבי החיסון השנתי, ההמלצה היא לחסן כל שנה גם חתולים שאינם יוצאים מהבית, כיוון שהעברת המחלה יכולה לעשות גם בצורה עקיפה. לגבי כלבים, יש להתחיל בתכנית החיסונים כבר בגיל 6-8 שבועות ובהתאם לסוג החיסון ולגיל בו מבוצע החיסון לחזור עליו על פי הוראות הוטרינר . החוק מחייב חיסון כלבת מגיל שלושה חודשים. על החיסון של הכלבת יש לחזור אחת לשנה (על פי חוק, למרות שתאורטית החיסון תקף ליותר) לגבי חיסון המשושה, ההמלצה הינה לחסן גם כלבים בוגרים, אלא אם הכלב חולה או מגיב בצורה לא טובה לחיסון, סיכויי ההדבקות בכלבלבת ובפארו הינם קלושים לכלב בוגר שחוסן כל חייו אך מעבר לכך ישנו החיסון כנגד דלקת כבד, אינפלואנצה ועכברת, העכברת הינה מחלה זונוטית ולכן כדאי לחסן כנגדה. כלב שיוצא מהבית עם או ללא רצועה חשוף באותה מידה למחלות. כמובן שההמלצה הינה של הוטרינר אך ההחלטה אם לחסן או לא הינה של הבעלים. אגב, במחיר החיסון השנתי כלולה בדיקה של הכלב שבהחלט יש לבצע פעם בשנה גם לכלב בריא. מקווה שעניתי על שאלתך.

18/03/2004 | 16:45 | מאת: שרית

http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=165&i=57894&t=57658 נשמח אם תוכלי גם להתייחס לשירשור הנ"ל.

20/03/2004 | 04:04 | מאת: LUCKY

לד"ר מור אני מודה לך על תשובתך המקיפה. בכל מקרה, כאשר אני פונה לפורום בניהולך אני מעונינת לשמוע את דעתך ולא את דעת הגולשים האחרים ומאחר ולא זכיתי לתשובתך זה נראה לי תמוה. בכל מקרה, אני מבינה שעלי לבקש במפורש את התיחסותך. רב תודות שנית ושיהיה רק טוב לכולנו

מנהלי פורום וטרינריה