שאלה לגבי חתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

12/01/2004 | 15:52 | מאת: שרון

שלום ד"ר מור לשמעון, חתולתי בת ה-12 , ישנה בעיה של עשיית צרכים מחוץ לארגז. כבר ניסינו כל מיני "טריקים", ע"מ למנוע ממנה לעשות את הצרכים שלה, מחוץ לארגז. דבר לא עזר. הוטרינר, הציע לנו , טיפול התנהגותי, שכלל תרופות "פסיכוטרפיות", שלפי דבריו, אמורות לפתור את הבעיה ("עובדות על הניורוטרנסמיטורים"). בעיני , זה נשמע קצת מגוחך, כיצד תרופות כאלה, יכולות לפתור את הבעיה???? רציתי לדעת , מה דעתך על העניין? תודה מראש - שרון

14/01/2004 | 10:16 | מאת: ד"ר טליה מור

שרון, התחום של בעיות התנהגות של כלבים וחתולים מאד התפתח בשנים האחרונות. ישנן בעיות התנהגות רבות שנפתרות בעזרת טיפול תרופתי מתאים. חשוב לציין שטיפול תרופתי בלבד לרב אינו מספיק ודורש גם טיפול מעשי, לא תמיד בר ביצוע ולכן לא תמיד יעיל. השאלה היא עד כמה הבעיה מפריעה לכם, האם ניסיתים כל דבר אפשרי,האם הבעיה קיימת זה 12 שנה, מה סיכויי ההצלחה של הטיפול על פי דעת הוטרינר מניסיונו ומהספרות ומה הנזק שבנטילת הכדורים במידה ולא יעזרו.

מנהלי פורום וטרינריה