כלב בעייתי...

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/06/2003 | 16:57 | מאת: שלי

שלום רב, אנו בעלי שני כלבים זכרים, האחד בולדוג אנגלי בן 7 והשני מעורב בן 10. בדרך כלל, הכלבים מסתדרים ביניהם נהדר (גדלו ביחד מאז ומתמיד), אולם לאחרונה הבולדוג, כנראה מתוך קנאה (קורה בעיקר סביב נושא אוכל או תשומת לב), תוקף את הכלב השני ומתחילה ביניהם מריבה אלימה, בה הם פוצעים האחד את השני. אציין כי הכלב המעורב לעולם לא יתחיל בריב, וגם כשהבולדוג רק מתחיל לנהום לעברו, הוא לרוב ינסה ללכת לפינה אחרת בבית כדי לנסות ולהמנע מהריב. בנוסף, שניהם כלבים אלימים כלפי זכרים אחרים. ניסינו ה-כ-ל וכלום לא עוזר. .. אנחנו לא מפלים ביניהם בכלל, להיפך, לפעמים אפילו סבלניים יותר כלפי הבולדוג ומעניקים לו יתר תשומת לב. כלפינו וכלפי אנשים בכלל הוא כלב מקסים ואין סיכוי שיתקוף. מה לעשות????

12/06/2003 | 22:44 | מאת: ד"ר טליה מור

שלי, סרוס, זה הפתרון.

15/06/2003 | 10:41 | מאת: שלי

תודה רבה על תשובתך (למרות שהיא גרמה לי קצת להלם...). האם לא כדאי לפני הסרוס לנסות לטפל באמצעות מטפל לכלבים? אם כן, אשמח לקבל המלצתך למישהו / מישהי. אם הפתרון היחידי הוא סרוס - מהן תופעות הלוואי? האם לא מדובר בצעד קצת קיצוני מידי?

מנהלי פורום וטרינריה