אנטיביוטיקה לגורה
דיון מתוך פורום וטרינריה
שלום בחצר ביתי ישנה גורה בת חודש שנראה לי שאינה אוכלת מה יכולנ להיות הסיבה לכך?אין סימנים נוספים מלבד יובש באף. האם ניתן לתת לה אנטיביוטיקה איזו וכמה? תודה
שלום נראה לי שיש לחתולים בחצרי חתלתלת יש להם הפרשה מהעיניים וכן משלשלים בצבע צהוב-לא רוצים לאכול. מה ניתן לעשות האם מוקסיפן נוזלי יכול לעזור.כמה מותר לתת לבני חודש בערך?
ענת, חתלתלת הינה מחלה המאופינת בחוסר תאבון,דיכאון, חום גבוה, הקאות, שלשול(מימי, מוגלתי או דמי),התיבשות ואף מוות. הפרשות מהעיניים ושלשול צהוב לא מאשרים אבחנה כי מדובר בחתלתלת. כדאי לגשת לוטרינר גם במקרה זה ולא לנסות לאבח ולטפל לבד. לידע כללי, המינון של מוקסיפן לחתול הינו בין 11-22 מ"ג לק"ג משקל גוף כל 8-12 שעות.
ענת, חוסר תאבון אצל כלב, במיוחד אצל גור הינו סימן רע. הסיבות הינן רבות, כדי להגיע לאבחנה ולתת טיפול מתאים חובה לגשת לוטרינר.