עיקור חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/02/2003 | 22:14 | מאת: סיגל

אני רוצה לעקר כמה מהחתולים שגרים בחצר שלי (הם לא מחוסנים). לאחד החתולים יש בעיות בדרכי הנשימה העליונות. הוטרינר שבדק אותו אמר לי שזה כרוני. החתול הזה, שהוא בן שנתיים בערך, תוקפני לפי חתולים אחרים ומרבה לסמן בשתן, ואני מאד רוצה לסרס אותו. האם ניתן לעשות זאת, או שזה יכול לסכן את חייו? חתולה נוספת, שכבר היתה מיוחמת, ויש סיכוי טוב שהיא בתחילת הריון, היא מאד רזה ואני חוששת שהיא לא בריאה לגמרי. האם הוטרינרים בודקים אם החתול בריא לפני שהם עושים את העיקור? מכיוון שאלו חתולים לא ביתיים, שקשה לבדוק אותם, אני מפחדת שאוטומטית ירדימו וינתחו אותם. מה לעשות? תודה.

02/02/2003 | 12:35 | מאת: ד"ר טליה מור

לא אוכל לענות לך על שאלתך, בעיקרון לא מנתחים חיה שאינה בריאה אלא אם מדובר בניתוח הכרחי.

מנהלי פורום וטרינריה