Eosinophilic Granuloma

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/12/2016 | 17:39 | מאת: לילך

שלום רב, יש לי חתול זכר שלקחתי מהרחוב בגיל 8 חודשים בערך, בן שנתיים וקצת. מלכתחילה המערכת החיסונית שלו לא הייתה חזקה במיוחד, והוא היה מצונן הרבה פעמים. הוטרינר שלי דאז טען שמדובר בוירוס שהוא חטף שהיה גור ושמדובר במחלה כרונית, שתחזור מדי פעם ופעם. לפני מספר חודשים החלו להופיע על גופו פצעים פתוחים. הפצעים הופיעו בכל מיני מקומות וסירבו להתרפא מעצמם. הוטרינרית שלי קבעה על סמך תסמינים חיצוניים בלבד שמדובר במחלה Eosinophilic Granuloma. הוא קיבל זריקות סטרואידים מספר פעמים (כל 21 יום בערך), וכעת המצב נראה יציב (אני לא רואה פצעים), אם כי עדיין יש לו ריח רע מהפה (אז זה היה קשור לכיבים שנוצרו לו בפה, עכשיו אני לא יודעת. אולי יש לכך סיבות נוספות. הריח הוא רע אבל לא מאוד חזק - לעומת זאת כשהמחלה הייתה בשיאה הריח היה חזק מאוד). הוא גם מצונן כרגע, אבל אני חוששת לתת לו אנטיביוטיקה משום שאני חוששת שמצבו יתדרדר שוב. רציתי לשאול בעיקר האם זה הגיוני ואפשרי לקבוע כי החתול חולה במחלה הזו בלי לבצע בדיקות כמו בדיקת דם, אלא על סמך תסמינים חיצוניים בלבד (על סמך מראה הפצעים)? בזמנו קיבלתי את דבריה של הוטרינרית ללא עוררין אבל לאחרונה התחלתי לתהות האם בעצם זה הגיוני לקבוע מחלה כזו בלי בדיקות נוספות. האם התסמינים הללו עלולים להצביע על מחלה אחרת? מידע כללי נוסף: החתול מחוסן כראוי, מסורס, מקבל כל שלושה חודשים אמפולות נגד פרעושים וטפילים אחרים, אוכל (בעיקר) מזון היפו-אלרגני יבש וטונה במים מפחית שימורים, גר בבית אבל יוצא החוצה מדי פעם ומטייל בחוץ. בברכה ותודה מראש

07/12/2016 | 14:21 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

היי לילך! יתכנו גורמים שונים לפצעים העוריים אותם את מתארת כשהנפוץ בהם הינו אלרגיה (בייחוד לפרעושים אך יתכן גם למזון ואלרגיה לגורמים סביבתיים כמו אבקנים וכו'). לרוב, מתחילים בטיפול סימפטומטי לפצעים וכן לתגובה האלרגית. בנוסף, משום שהגורם האלרגני הנפוץ ביותר הינו רוק הפרעוש, מומלץ פרעוש שגרתי (ויחד עמו תילוע). לעתים נדרשת הדברה סביבתית בשל נגיעות גבוהה בפרעושים בסביבה. במידה והטיפול איננו גורם לשיפור מספק, ניתן לנסות שינוי מזון (להיפואלרגני). הדרך היחידה לבצע אבחון מדויק של eosinophilic grauloma הינה באמצעות ביופסיה מאותן לקויות. בהצלחה ורפואה שלמה, עתליה

מנהלי פורום וטרינריה