אוגמנטין לדלקת שתן אצל כלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/11/2016 | 11:22 | מאת: אבי

שלום, יש לי כלב בן 7 ששוקל 30 ק"ג. הכלב בריא בדרך כלל. בערך פעם בשנה הוא סובל מדלקת בשתן.הסיבה לא ברורה לי . עשו לו בזמנו את כל הבדיקות דם ,ריכוז שתן ועוד, ולא היו ממצאים כלשהם אף פעם. לפני כשבוע הוא קיבל אוגמנטין 500 מ"ג ,פעמיים ביום, ל-14 יום. 1.השאלה שלי אם 14 ימים לאוגמנטין זה לא יותר מידי?מצד אחד. מצד שני, ידוע לי ,שדלקות שתן נוטות לחזור אם לא מחסלים את כל החיידקים? 2.מה בדרך כלל המינון של אוגמנטין ,המקובל לדלקת בשתן, לכלב במשקל הזה, ולאורך איזו תקופה? תודה אבי

שאלה מורכבת, בדרך כלל טיפול לדלקות בדרכי השתן היא לפרק זמן מינימלי של 21 יום, בייחוד עם יש דלקות שתן חוזרות. מעבר לבדיקות דם יש צורך בבדיקת שתן מלאה הכוללת בדיקת סטיק ואנליזה תחת מיקרוסקופ של ממצאי השתן ובחשד לדלקת זיהומית ההמלצה לתרבית ורגישות על מנת לזהות את החיידק ואת האנטיביוטיקה המתאימה כנגדו. במידה ודלקות השתן כרוניות וחוזרות הגיע הזמן לבצע הדמיה לשלילת אבנים ומצבים אחרים במידה וטרם בוצעו. האם יש מחלות נילוות אחרות שאולי הן הסיבה לדלקות חוזרות?

28/11/2016 | 18:01 | מאת: אבי

אין לו מחלות נלוות.בדרך כלל זה קורה כל שנה בחודשים אוקטובר נובמבר אחרי שהוא מלקק את הרגליים האחוריות שלו בסביבות שבוע, עקב פרעושים ,ואז מפסיק ללקק רק אחרי שמקבל כדור נגד פרעושים. אין לו מחלות נלוות נוספות. כבר עכשיו אחרי שבוע של טיפול ,המצב נראה תקין , והוא כבר לא משתין בבית בכלל או שותה הרבה מהרגיל (כרגע שותה כמות רגילה), שזה היה המצב לפני שבוע (אלו היו התסמינים של דלקת השתן). כמוכן,עקב הכדור שקיבל נגד פרעושים הוא הפסיק ללקק את הרגליים האחוריות. כרגע המרשם הוא ל-14 ימים ,האם זה עשוי שלא להספיק? האם ממליץ לבקש אוגמנטין לעוד שבוע או שזה עשוי להספיק? תודה רבה על התשובה

מנהלי פורום וטרינריה