זמן נכון לעיקור/סרוס גורי חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

14/11/2016 | 22:57 | מאת: אבי

הופיעו בחצר אמא שהימליטה ארבע גורים היום בני כ-שלושה חודשים, אוכלים אוכל מוצק, אני מאכיל אותם בחצר. 1. מתי נכון לקחת אותם לעיקור/סרוס? עדיין לא ברור לי מי זכר ומי נקבה. 2. איך תגיב האמא (שכל הזמן איתם) כשאקח גור או גורים לעיקור/סרוס ל-24+ שעות, האם זה לא יגרום לטראומה?

15/11/2016 | 17:45 | מאת: ד"ר גל שחור

שלום אבי, הגיל המומלץ לעיקור או סירוס חתולים היינו 6 חודשים. האם האירוע יהיה טראומתי מבחינת ההפרדה מהאמא? יתכן אך לא ישנה את השיקול אם לעקר ולסרס..לרוב לא נתקלתי בבעיות מניסיוני.

מנהלי פורום וטרינריה