חתולה מתעטשת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/03/2016 | 20:50 | מאת: yoni

שלום חתולת רחוב בת 4 שאני מאכיל מגיל גורה יחד עם עוד 17 חתולים.כולם בריאים ומעולם לא חלו. גם לה עד עכשיו לא היו לה שום בעיות. לפני שבועיים התחילה אצלה בעיה והיא - התקפות של התעטשות בתדירות של כל שעה בערך כאשר בכל התקף היא מתעטשת בערך 10 פעמים רצוף ומהר.לעיתים בסיום ההתקף יוצא לה מהנחיר מעין חוט ארוך וקשה של מעין נזלת.תמונה ניתן לראות פה https://www.imageupload.co.uk/image/cCOq ניסיתי לתת לה חצי כדור של zeto כל יום במשך 4 ימים אבל הטיפול לא הניב שום שיפור.עושה רושם שזה רק הולך ומחמיר מבחינת התדירות של ההתקפים. אין לי אפשרות לקחת אותה לרופא. מה זה יכול להיות אם האנטיביוטיקה לא עזרה ואין אף חתול חולה באיזור שלה? האם יש סיכוי שזו אלרגיה כלשהי או משהו ייחודי שמתאים לתיאור שרשמתי פה מודאג.תודה

27/03/2016 | 16:06 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום יוני חצי כדור של זטו מתאים לחתול של 12.5 ק"ג...יתכן ונתת מינון גבוהה מדי. האם הנזלת נראית משני הנחיריים? מה צבעה? אם זה מנחיר אחד אז יתכן ותקוע גוף זר בנחיריים ולכן הטיפול האנטיביוטי לא עוזר. אם צבע ההפרשות ירוק משמע מדובר בדלקת חיידקית ואולי כדאי להחליף סוג אנטיביוטיקה. החלמה מהירה שבוע טוב

27/03/2016 | 18:00 | מאת: אני

הבעיה ניפתרה ככה זה ניראה לא התעטשה אפילו פעם אחת ביומיים האחרונים בקשר למינון של חצי כדור ביום 4 פעמים סהכ זה מה שוטינר אמר לי.היא בת 5 שנים בכל מיקרה הבעיה ניפתרה או בגלל הטיפול או מעצמה תודה שחזרת והשבת לי

מנהלי פורום וטרינריה