נפיחות ואודם בעין כלב בן 4 לאחר פציעה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/01/2016 | 17:47 | מאת: איתי

שלום ד"ר. אתמול אני והכלב נקלענו לצערי לריב עם כלב תוקפני ששוחרר ע"י בעליו בפארק שבו היינו. הכלבים נלחמו הרבה זמן יחסית עד שהצלחנו להפריד ביניהם והכלב שלי נפצע באוזן בראש ובעין, 2 הכלבים מחוסנים מכלבת אבל לא התלוננו לעירייה מחשש שיקחו את כלבנו להסגר במיוחד במצב הרגיש שהוא נמצא כרגע ולא פנינו לוטרינר לטפל בבעיה מחשש שייאלץ לדווח לעירייה ולהסגיר את הכלב. לכן רציתי להתייעץ איתך בעיקר לגבי האודם והנפיחות בעין שקצת מדאיגים אותי אני מצרף תמונה לנושא זה ואשמח אם תתייחס. תודה רבה, איתי. http://www.siz.co.il/my.php?i=ngwyimvmhjzy.jpg

18/01/2016 | 17:34 | מאת: ד"ר יובל סמואל

איתי שלום, לצערי לא ניתן לראות כמעט דבר מהתמונה המצורפת אך אני ממליץ בהחלט לגשת לבדיקה אצל וטרינר. הוטרינר המטפל לא מחויב לדווח לעירייה על נשיכה בידי כלב אחר ולכן אין שום בעיה לגשת לקבלת טיפול רפואי אשר נשמע הכרחי במקרה זה וכמה שיותר מוקדם. בכל מקרה הדיווח לעירייה הוא על כלב שנשך אדם ואז מחויב בהסגר. למקרים הבאים בהחלט הייתי דואג לקחת את פרטי הבעלים של הכלב השני על מנת לדווח על כך ששיחררו כלב במקום ציבורי- אסור על פי חוק, וכן על מנת לקבל מבעלי הכלב התוקף החזר הוצאות על טיפול רפואי. רפואה שלמה והחלמה מהירה

מנהלי פורום וטרינריה