דם בצואה לאחר מתן דוקסילין לכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

10/01/2015 | 21:26 | מאת: אדם משיח

שלום, לפני שמונה ימים (בשישי) עשינו בדיקת דם לכלב שלנו רמבו בן 7 (לקראת ניקוי שיניים) והתגלה שיש לו רמת טסיות דם נמוכה (PLT 158). בשילוב עם העובדה שזכרנו שלפני כחודש וחצי היו מספר ימים שהוא לא אכל ואז חזר לעצמו, הוטרינר הסיק שכנראה מדובר בקדחת קרצית (ארליכיוזיס) ונתן לנו אנטיביוטיקה דוקסילין (150 מ"ג ליום) ל20 יום. הבעיה היא שאחרי 3 ימי טיפול התחיל להופיע דם אדום בהיר בצואה (עם הפרשה רירית כזו). לאחר מיכן רמבו קיבל כדורי תילוע וכן עשינו בדיקת טפילים בצואה והיא יצאה תקינה, אבל הדימום ממשיך. הדימום נמשך כבר 6 ימים ורק מתגבר מפעם לפעם(!). כמות הדם שיוצאת כל פעם היא בערך שתי כפות ומדובר בדם אדום בהיר, ויש גם דם קרוש ושחור בנוסף. אתמול, בהוראת הוטרינר הפסקנו עם האנטיביוטיקה (לאחר 7 ימי טיפול) ועברנו לתת לרמבו רק אורז ועוף מבושל במים ואין עדיין שיפור. חשוב לציין שלרמבו אין חום והתנהגותו רגילה לחלוטין. האם מוכרת תופעת לוואי כזו של דוקסילין? האם יש אנטיביוטיקה אחרת שניתן לטפל בה בקדחת הקרצית? תודה! אדם

11/01/2015 | 08:52 | מאת: ד"ר יובל סמואל

אדם שלום תופעות הלוואי המוכרות של דוקסילין הן בחילות והקאות אבל לא ניתן לשלול מעורבות של האנטיביוטיקה בצואה הדמית של הכלב. ניתן לשלוח בדיקתך דם לאבחן ארליכיה/ קדחת קרציות ולברר האם הכלב באמת צריך טיפול. דוקסילין היא התרופה היעילה ביותר כנגר ארליכיה, אך בכלבים שיותר רגישים ניתן לחלק את המינון לפעמיים ביום ולתת את הכדור אחרי האוכל. בנוסף אם הדם בצואה לא עובר צריך להוסיף אנטיביוטיקה ולשקול פרוביוקטיקה.

מנהלי פורום וטרינריה