פטרת חתולים והפרשות שחורות מהאזניים-בבקשה תשובה..

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/11/2011 | 10:25 | מאת: שושנה

שאלתי כאן לגבי פטרת חתולים שהדביקה את בני הבית -אנחנו בטיפול ונראה שהכל בסדר אבל-מתי זה יעבור?? איך יודעים שהחתולים כבר לא מדבקים? ושאלה שניה לגבי הפרשה שחורה מהאזניים-האם יש קשר לפטריה ומה עושים? הויטרינר שלנו המליץ רק לנקות ואמר שזה יעבור לבד..האמנם?

20/11/2011 | 20:32 | מאת: ד"ר טליה מור

בתום הטיפול יש לעשות תרבית פיטריה נוספת לחתולים. הפרשה שחורה - יתכן ומדובר בטפילי אוזניים, ניקוי בלבד אינו עוזר.

21/11/2011 | 09:25 | מאת: שושנה

הרופא שלנו רק הסתכל עליהן ואמר שיש להן פטריה.. אנחנו מטפלים כבר מעל חודש באמבטיות של ניזורל והן נראות די טוב -אם כי השיער עדיין לא ממש צומח מלא. לגבי ההפרשות השחורות -גם פה הוא רק הסתכל ואמר שאלה לא טפילים אלא סתם הפרשה של גורים וזה יעבור עם הניקוי.. החתולות שמחות ואוכלות מצויין הן בנות חדשיים וחצי ומקבלות בזמן חיסונים -אבל עדיין מגרדות באיזור האזניים. כרגע אין לי כסף לבדיקות שונות (את הכסף לחיסונים אני מגרדת בכוח) רק שאלה אחת-מתי תגמר הפטריה הזו???

מנהלי פורום וטרינריה