פריצת דיסק בכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/08/2011 | 03:40 | מאת: שרה

שלום רב . בכלבי זוהתה פריצת דיסק בצוואר לפני כשבועיים . הטיפול בסטרואידים לא עזר והכלב מקבל כיום כדורים :NOROCARP 50MG . מספר פעמים ביום הכלב חש כאבים ( למרות התרופה החדשה ) ואינו מסוגל להניע הצוואר למשך כשעה וחצי בכל פעם . שאלותיי : - כמה זמן אמור לעבור מתחילת השימוש בתרופה ועד להפסקת הכאבים ? - האם התרופה אכן תרפא את הכלב ותסלק הכאבים ? - האם בזמן התחלת הכאבים אפשר לתת לכלב טיפות אופטלגין ? בהנחה ואופטלגין אינו מזיק לכלב . בתודה. שרה

28/08/2011 | 22:02 | מאת: ד"ר טליה מור

שרה, בן כמה הכלב, מאיזה גזע או גודל וכיצד אובחנה פריצת הדיסק, האם עשו לו ct? אם אכן מדובר בפריצת דיסק, הטיפול השמרני הינו סטירואידים ומנוחה מוחלטת, במידה והטיפול לא עוזר או שמופיע חסר ניאורולוגי ותופעות שיתוקיות יש לשקול אופציה כירורגית. אבל קודם כל, לשם איבחון ודאי יש צורך בביצוע ct.

29/08/2011 | 03:38 | מאת: שרה

ד"ר מור - תודה על התייחסותך . הכלב , בורדר טרייר מעורב ,בגיל 9 שנים . לכלב בוצע צילום רנטגן ולא CT . אודה על התייחסותך לשאלה האם שימוש באופטלגין נוזלי עלול להזיק לכלב . בתודה . שרה

מנהלי פורום וטרינריה