האם לחסן כלבה זקנה בחיסון משושה?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/09/2020 | 18:30 | מאת: דניאלה

יש לי כלבת פקינז זקנה בת 13. היא במצב בריאותי טוב יחסית אבל בשנים האחרןנות לא חוסנה בחיסון משושה (יכול להיות שכשהייתה גורה כן חוסנה אבל אין לי דרך לדעת כיוון שלא אני טיפלתי בה). הייתי אצל וטרינרית שאמרה לי שהדעות חלוקות בנוגע לחיסון משושה לכלבים מבוגרים שלא קיבלן את החיסון בעבר כיוון שזה יכול להשפיע עליהם רע. רציתי לקבל חוות דעת נוספת מוטרינר. האם כדאי או לא כדאי לחסן? באינטרנט גם ראיתי שהדעות חלוקות. תודה:)

אכן התשובה אינה חד משמעית. אם הכלבה ספונה רב היום בביתה ויוצאת רק לטיולים קצרים איני רואה צורך בחיסון. אולם במידה ומסתובבת למשל בפארקים בו מצויים כלבים אחרים ממליץ על החיסון ואיני רואה סיכון ממשי במתנו. כל טוב!

מנהלי פורום וטרינריה