שינוי התנהגות בחתול זקן

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/04/2020 | 07:47 | מאת: שושי

בוקר טוב. יש לנו חתול בן 10.5 שנים, שסורס בגיל 4.5 חודשים. במשך כל השנים הוא לא גילה עניין מיוחד בחוץ, למעט ישיבה ליד החלון ויללות קצרות, לעתים רחוקות, לכיוון חתולים בחוץ. אף פעם לא יצא החוצה, מבחירה שלנו. בעבר נהג, מדי פעם, "לתקוף" ולנשוך את הידיים שלי כשישנתי. הפסיק את זה לפני שנה-שנתיים. בשבוע האחרון, לערך, החל לנסות לברוח החוצה כשפותחים דלת כדי להיכנס או לצאת, והיום בבוקר שוב החל לנשוך אותי. כמו כן הוא מילל באופן חזק ושונה מבעבר ונראה שהוא מגלה עניין בחתולות מיוחמות בחוץ. מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הזה, הרי הוא מסורס, ולמה הוא מנסה באגרסיביות לברוח? הוא אצלנו מגיל גור קטן. תודה.

אולי נמאס לו מבידוד הקורונה.... ועכשיו ברצינות, ראוי עם התיאור לעיל להביא אותו לבדיקה של רופא וטרינר. חג שמח.

מנהלי פורום וטרינריה