כלב סובל מחרדה קשה מגשם ברקים ורעמים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/10/2019 | 10:58 | מאת: לירון

שלום , אשמח לייעוץ לגבי חרדה קשה של הכלב שלי מגשם,ברקים ורעמים לקראת החורף המתקרב. הכלב שלי בן 13 וכבר שנים סובל מהתקפי חרדה הכוללים התנשמויות כבדות,התרוצצות היסטרית ועשיית צרכים בבית,נביחות,קופץ על המיטה שלנו ומטפס לנו על הראש(לא נרגע ונח כשאיתנו במיטה). לאורך השנים בלילות גשומים ההתנהגות שלו ממש הפריעה לנו לישון ושיבשה את איכות חיינו אבל ריחמנו עליו שהוא חווה חרדה כזו וקיבלנו את המציאות הזו. בשנה שעברה הצטרף תינוק,בן ראשון למשפחתנו והחורף הקודם גבה מאיתנו כוחות נפשיים רבים, התמרון בין ההיסטריה של הכלב לתינוק שבוכה..החשש שהכלב יעיר את התינוק עם הנביחות..פשוט נהיה מזעזע ברמה שקשה לנו לשאת. אז פנינו לוטרינר וקיבלנו כדורים שלא עזרו בכלל ואז שוב פנינו וקיבלנו ואליום בריכוז נמוך שגם לא השפיע על החרדה שלו. נראה שמבחינה תרופתית כל שנותר הוא לתת לו כדור מרדים אבל זה יכול להיות מסוכן וחלילה לפגוע בו. הכלב הזה איתנו כבר 12 שנה והוא מאוד יקר לליבנו, מה אפשר לעשות?? אשמח לכל עצה או רעיון.

מבין את הבעיתיות. מציע לפנות לקבלת ייעוץ אצל אחת מהרופאות הווטרינריות שהתמחו בהתנהגות בעלי חיים ד"ר עופרה גלילי אברמוביץ מירושלים או ד"ר נועה הראל מרמת גן.

מנהלי פורום וטרינריה