כלבה מתקשה לרדת במדרגות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/06/2019 | 15:13 | מאת: שולה

כלבה מעורבת רטריוור שוקלת כ40 קילו בת 12 בחודש אחרון מעדיפה לעלות ולרדת במעלית ולא במדרגות ...יכולה לעלות ולרדת אך מתקשה כאילו מהססת או נראה שהרגליים חלשות ...גם לקום משכיבה וישיבה היא עושה באיטיות ולפעמים צריך לבקש ממנה פעמיים לקום כדי לצאת לטיול... אחרי שיורדים למטה היא לא רוצה טיול ארוך .... ההליכה בסדר . יתכן שהחליקה או מעדה לפני כחודש בזמן ירעדה במדרגות....אוכלת שותה נותנת צרכים בסדר אך נראה שקשה לה להגיע לאוכל ומעדיפה שיביאו עד אליה וסה לא מעצלנות כמובן. אחרי עליה במדרגות מתנשפת ושוכבת רוב היום. אין חום . לא מתלוננת רגועה. עד היום היתה בריאה לגמרי. אני אקח אותה לוטרינר לאבחון מקור הבעיה וביצוע בדיקה גופנית ובדיקות עזר אך בגלל שיהיה קשה להרים אותה לרכב אני קודם רוצה לדעת מה התרשמותך לפי מעט המידע שסיפקתי מה הכוון אורטופדי נוירולוגי או לבבי אחר?

כמובן שקשה לענות על השאלות מבלי לבדוק את הכלבה ונכון את עושה שאת לוקחת אותה לבדיקה אצל רופא וטרינר. בסבירות גבוהה לפי התיאור מדובר בבעיית מפרקים ואחד השכיחים בכלבים גדולים הוא מפרק הירך. מעריך שניתן יהיה לתת תרופה שתוכל להקל על הכאב של הכלבה ולשפר את ביצועיה ואיכות החיים שלה. בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה