יחסים בין כלבים מאז שהיו גורים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

10/05/2019 | 20:12 | מאת: שירי

אמצנו לפני 13 שנה שני גורים בהפרש של יום. הכלב הגיע ראשון והכלבה הגיעה יום למחרת. בשניה הראשונה שהכלב פגש את הכלבה הוא שם עליה רגל, והיא נשכבה על הגב. לאורך כל השנים היו ביניהם מאבקי כוחות, במיוחד לאור העובדה שהכלב מאד מאד קנאי והיה אוסר על הכלבה לעלות על מיטות (כשהוא היה שם) וכאשר היינו רוצים ללטף את הכלבה, הוא היה נובח (בכעס) והיא כתגובה היתה נושכת את מי שליטף אותה. גם במשחקים, הוא היה חוטף לכלבה את הכדורים ומסרב לשחרר אותם. הכלבה תמיד היתה מוותרת, ולא מנסה יותר לשחק בדברים שאהבה, גם כשהפרדנו ביניהם. עם השנים הם למדו לחיות יחד (בלית ברירה), אבל תמיד היה איזשהו מתח בינהם. לאחרונה הכלבה מתה, ומאז הכלב פורח. לא נעים לומר. 1) האם זה הגיוני? 2) האם ממה שתיארתי יש אפשרות שהכלבה חיה במתח כל השנים וזה האיץ את מותה? (לא התעוררה בבוקר).

לצערי לא יכול לתת תשובות חד משמעיות. האם הזכר שכעת לבד וללא תחרות פורח, ייתכן. פחות נראה לי נושא המח שהאיץ את מות הכלבה. יכולות להיות הרבה סיבות רפואיות לכך.

מנהלי פורום וטרינריה