הוצאה לטיול בחוץ לחתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/04/2019 | 19:37 | מאת: לינה

שלום, בוני (שנה וחודשיים) מסוג מיין קון, איתנו מאז גיל חודשיים וכל יום היא גודלת להיות עוד יותר פצצת אנרגיה וסקרנות שאין לתאר. חברותית ברמות ואנרגטית נורא עד כדי כך שנראה לפעמים שהיא לא נועדה ל-4 קירות ואנחנו קוראים לה חתולת ג'ונגל וטרוריסטית. אנחנו מנסים להעסיק אותה כמה שהיא רוצה וחפצה, אבל זה מרגיש כאילו זה לא מספיק. במרפסת שלנו יש סורגים אך היא יכולה להשתחל דרכם (כמו שלמשל השכנים שלנו כבר שמו לב) לכן היא שם רק כשמישהו מהמשפחה שם איתה בהשגחה. היא מרותקת מהבחוץ ובנסיעה האחרונה שלנו לוטרינר היא לא הורידה את העיניים מהחלון. הבנתי שזה לא חריג מדי, לקחת חתולים ביתיים לטיולים בחוץ עם רצועה שמתאימה להם, אז רציתי לשמוע דעתכם לגבי בוני ומה בעצם ההמלצה והדעה מזווית של וטרינר, לפני שאתייעץ כמובן עם שלה? האם תצטרך לעשות חיסונים נוספים? סיכונים כלשהם? האם בעצם כדאי? מובן שהיא עוד גורה, כמו כן לא מזמן עברה עיקור. בכל מקרה הייתי רוצה לתת לה את הכיף שיכול להיות לה בחוץ אם אפשרי.

להלן תשובתה של ד"ר נועה הראל וטרינרית מומחית להתנהגות חיות מחמד עימה התייעצתי: חתולים מגזע מיין קון הם אכן חתולים סקרנים ופעילים, וצריך לספק להם פעילות גופנית ומנטאלית ככל האפשר, כדי לספק את הצורך הזה. יציאה החוצה ברצועה היא אופציה טובה מאד לחתולים מסוימים (היציאה היא ברתמה ורצועה גמישה). זה דורש הרגלה בבית - תחילה להרכיב את הרתמה ולאפשר לחתולה להסתגל אל הרכיב החדש שיש עליה, ובשלב הבא ללכת איתה ברצועה בבית לפני שיוצאים איתה החוצה. גם אם היא לא מוציאה אנרגיה רבה בריצות בחוץ, הגירויים החדשים שהיא תיחשף אליהם יכולים להוות עניין רב בשבילה.

מנהלי פורום וטרינריה