חתיכות שחורות לא ברורות מחתולת רחוב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/02/2019 | 11:26 | מאת: יוליה

אימצתי חתולת רחוב לפניי שבועיים. קיבלה מיד טיפול נגד פרעושים ואחרי מספר ימים גם תילוע וחיסון מרובע. בימים האחרונים אני רואה חתיכות שחורות על הרצפה ועליה אין. חשבתי אולי הפרשות של פרעושים אבל הרטבתי והחתיכות נשארות שחורות וצמיגיות או קשות, קצת כמו שעווה (למרות שקראתי שהפרשות פרעושים מאדימות אם מרטיבים אותם על פיסת נייר טואלט). החתולה גם מתגרדת המון, באוזניים בעיקר. החתיכות מאוד משתנות בגודל שלהן, החל מגודל מילימטר עד גודל של גרגיר כוסמת. יתכן שזה מהאוזניים שלה? אין לה את זה בשום מקום על העור ואני לא מצליחה להסתכל בתוך האוזן עמוק (הוטרינר אצלו נבדקה לא איבחן)

קשה לי לקבוע בוודאות מה המקור. במידה והחתולה מתגרדת המון יש סיכוי טוב שמדובר בהפרשות על רקע אקריות אזניים. אבחון אקריות אזניים פשוט למדי.

מנהלי פורום וטרינריה