עיקור בטכנולוגיית לייזר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

15/01/2019 | 10:01 | מאת: רענן

שלום, אני מעוניין לבצע עיקור לכלבה, קראתי שניתן לבצע את התהליך בניתוח בטכנולוגיית לייזר - המאמר מציין מספק יתרונות משמעותיים לשימוש בטכנולוגיית הלייזר כגון: הפחתת כאבים, דימום, זיהומים, ביטול הצורך בצווארון אליזבת היות ואין תפרים חיצוניים רציתי לדעת האם המידע נכון ואכן מומלץ לבצע עיקור באמצעות טכנולוגיית לייזר, בנוסף האם כדאי לבצע את העיקור לכלבה בגיל 6 חודשים ? תודה רבה,

ראשית לא יודע האם יש רופאים המבצעים בארץ ניתוח עיקור באמצעות לייזר. שנית ניתוח עיקור הוא די סטנדרטי ולרב ללא סיבוכים. לעיתים ניתן להשתמש רק בתפרים פנימיים בעיקר כשמדובר בכלבות קטנות. הקולר האליזבטיאני נועד לביטחון יתר על מנת שהכלבה לא תתעסק עם החתך ולוא דווקא רק עם התפרים. עיקור בגיל חצי שנה יכול להתאים לכלבות מגזעים קטנים שמגיעות לבגרות מינית סביב גיל זה.

מנהלי פורום וטרינריה