גידול סרטני מסוג מאסט - כימותרפיה או לא?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/12/2018 | 22:03 | מאת: אלירן

שלום. הוטרינר שלי איבחן אצל הכלב שתי גידולין סרטנים מסוג מאסט. מדובר בכלב בן 12 ולכלב יש דלקת פרקים. קיימות 2 אופציות - כימותרפיה או טיפול בסימפטומים. השאלות שלי - 1.אם לא נבצע לכלב כימותרפיה כמה זמן בדרך כלל כלבים מחזיקים במצב הזה? 2. בכמה זמן הכימותרפיה עלולה להאריך את חייו של הכלב? 3. האם בהתחשב בגיל ובכך שיש לכלב דלקת פרקים האם בכלל כדאי לעשות את הכימותרפיה? 4. מה סדר גודל של המחיר של הטיפולי כימותרפיה? אשמח אם אקבל תשובה לכל השאלות. תודה רבה :)

אצטרך לאכזב אותך ולא אוכל להשיב לשאלות ששאלת בצורה מקצועית ואחראית. יש מונח שנקרא Staging שמבטא את דרגת החומרה של הסרטן ויש לו חשיבות לגבי דרך הטיפול המומלצת וכל מה שנגזר מזה. אם תרצה תוכל לבחון הדברים עם רופאה וטרינרית מומחית לאונקולוגיה .

מנהלי פורום וטרינריה