בקע טבורי חגורה בה כחצי שנה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

13/10/2018 | 07:02 | מאת: ריקי

שלום. לפני שבועיים אימצנו גורה שנולדה מתישהו באפריל. כבת חצי שנה. לקחנו אותה לבדיקת וטרינר והוא אמר שהכל נראה תקין. כמה ימים אחר כך הבחנו שיש לה בליטה בבטן, לאחר בדיקה באינטרנט הבאנו שזה במיקום הטבור שלה. קראתי קצת באינטרנט ויש מקומות שאומרים שעד חצי שנה זה יכול לתקן את עצמו ומעבר לזה צריך ניתוח. רציתי לשאול, אם יש בליטה יש סיכוי שהיא תסתדר מעצמה? כמה עולה בערך ניתוח לסדר את זה? לפי המסמכים עיקור כבר עשו לה באוגוסט? האם זה משהו שמצריך זמן החלמה, אם כן כמה זמן?

לא כל בקע דורש ניתוח. הבעיה עם בקע שכולא איברים פנימיים. בקע גם יכול לגדול ולכן דרוש מעקב. מציע לפנות לרופא וטרינר לבדיקה. לדעתי אם מכל סיבה הכלבה תורדם לפרוצדורה מסויימת כדאי לתקן הבקע באותה הזדמנות.

מנהלי פורום וטרינריה