שאלה בנושא בריאות וחיות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

21/03/2018 | 20:16 | מאת: אהובה

שלום רב,  רציתי לשתף ולהתייעץ בנוגע לדבר מה. אני ובן זוגי חיים יחד מזה כמה שנים, לאורך כל השנים הוא אהב נורא בעלי חיים, ובפרט בעלי כנף. בשנתיים האחרונות הוא החל לעסוק בבעלי הכנף באופן אינטנסיבי שבא לידי ביטוי בגידולם ורבייה שלהם. ז"א שישנם זוגות שהם בעצם מטילים גוזלים. במספר ישנם כ- 40 50 תוכים .  השאלה שלי היא כזו... אם זה יחד איתנו ביחד שינה, לאילו סכנות בריאות אנחנו נחשפים, והאם בכלל ישנן סכנות. מה ההשלכות ? תודה מראש אהובה .

בעלי כנף כדוגמת תוכים עלולים להעביר לבנ"א את מחלת הדררת פסיטקוזיס המועברת דרך חיידק בשם כלמידיה – Chlamydia psittaci בבנ"א המחלה יכולה להביא לתסמינים דמויי שפעת ולדלקת ריאות שאינה קלה לאבחון. יש יופי בגידול בעלי כנף אך המלצתי שלא לגדלם בחדר השינה. רצוי לדעת שבעל כנף עלול לשאת המחלה ללא סימנים קליניים הנראים לעין. ההמלצה המקצועית היא לבצע בדיקה מוקדמת לוודא נוכחות החיידק האמור

מנהלי פורום וטרינריה