חרדת נטישה בשני כלבים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/03/2018 | 09:05 | מאת: ליאור

שלום רב, יש לנו 2 כלבים, בני 5, הם חיים ביחד כבר 3 שנים, אוהבים ומסתדרים, אחת נקבה (שארפיי עם לברדור והשני מסוג קטן), אנחנו גרים בבית פרטי, הכלבים חיים בבית וישנים בבית למעט בבקרים עד הצהרים כשהילדים חוזרים מבית הספר כשאז הם נמצאים בחצר גדולה וסגורה, לאחרונה מזה כשלושה שבועות הם פשוט לא נותנים לאשתי והילדים לצאת מהשער בבוקר, מנסים לברוח איתם. הכלב הקטן, תמיד סבל מסוג של חרדת נטישה, תמיד התקרב לשער ונבח והגדולה לא, לאחרונה כאמור היא פשוט לא נותנת להם לצאת מהשער (כבר פעמיים הם ברחו), אי אפשר להמשיך כך, מנסים כל פעם תרגיל אחר (אפילו הילד מדלג מעל הגדר) וזה לא פתרון. אני לא רואה ומבין מה גרם לשינוי הזה, לא היה משהו מיוחד. אשמח לתובנות והמלצות, מה ניתן לעשות על מנת שנחזור לשגרה נורמלית. תודה מראש.

תיאור זה נופל בתחום של התנהגות כלבים. מציע לפנות לקבלת ייעוץ אצל וטרינר שהתמחה בנושא ד"ר עופרה גלילי אברמוביץ מירושלים או ד"ר נועה מרמת גן. בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה