חתול רחוב עם פגיעה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  וטרינריה

16/02/2018 | 18:36 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, אני מאכילה את החתולים המתגוררים בבנין שלי ובשכונתי. אחד החתולים שהינו כיום בן חמש, נכנס לפני כשלושה שבועות בשעות הערב המאוחרות לחדר האשפה ומישהו, לא בכוונה ,,שלא ראה אותו זרק עליו את שקית האשפה וכתוצאה מכך ו/או מהבריחה של החתול מהמקום כיוון שנבהל, גרמה לפציעתו. למחרת רק בשעות אחר הצהריים גיליתי אותו מתחבא מתחת לשיחים כשהוא פצוע. זרקתי לעברו חתיכת שניצל וראיתי כי רק הראש התקרב לאכול עם הפה ולא הגוף. כשהתקרבתי אליו לנסות לראות מה קרה לו, הוא ניסה לברוח מכיוון שהתקרבו לסביבתו החתולים של הבניין וניסו לתקוף אותו, כנראה שהריחו שהוא פצוע. אגב כאן אציין כי הוא היה החתול השולט מבין חתולי השכונה והבריח תמיד את מי שלא מצא חן בעיניו. הצלחתי איכשהו להרים אותו ולקחת אותו לווטרינר. הווטרינר עשה לו צילומים לגוף ווידא שלא שבר דבר. אך מכיוון שהחתול התחיל ללכת בסיבובים והראש שלו נטה לצד שמאל, עם נטייה לסחרור עצמי לצד שמאל להליכה לא יציבה ונפילות הווטרינר אמר שזו פגיעה במוח כנראה פגיעה נוירולוגית ורק לתת לו מנוחה וזמן לחזור לעצמו. לאחר שהיה אצל הווטרינר שבוע ימים, שם קיבל גם יומיים סטרואידים, לקחתי אותו אלי הביתה מכיון שידעתי שבמצבו הזה הוא לא ישרוד בחוץ. כיום מאז הפגיעה עברו שלושה שבועות, והוא בביתי שבועיים בתוך חדר לבדו, עושה את הצרכים בארגז חול, אוכל שותה מגרגר אוהב ליטופים מכיר אותי היטב מהרחוב, מצבו הרבה יותר טוב. ניסיתי מספר פעמים לשחרר אותו מהחדר לסלון, על מנת שיהיה לו מרחב אך הוא מעדיף לחזור לחדר. הוא אינו יציב במיוחד ויש לו עדיין נטייה עם הראש לצד שמאל ומעידות בהליכה ולכן ברצוני לשאול לאחר הפירוט הרחב . ושאלותיי הן: כמה זמן לוקח לחתול להתאושש לגמרי או בכלל מפגיעה כזו ? במידה וזה המקסימום של ההחלמה לו, האם ניתן להחזיר אותו במצבו לרחוב? מכיוון שהיה חתול רחוב בטח הוא מעדיף את הבחוץ יותר ומחפש את הסביבה המוכרת לו. האם חתול שהיה ברחוב יכול להסתגל לחיים בבית ואם כן איך לגרום לו להסתגל? מה דעתך? אשמח לתשובותיך בתודה ובברכה

לא נשמע שהחתול יוכל להסתדר כך בחוץ. פגיעה בשיווי משקל יכול להיות כתוצאה מפגיה של מערכת השיווי משקל מרכזית כלומר מוח. פגיעה שיווי משקל יכול להיות כתוצאה מפגיעה של מערכת שיווי משקל פריפרית כלומר אוזן פנימית. אין לי יכולת על סמך התיאור למקם פגיעה ולהתוות טיפול

18/02/2018 | 20:52 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. אני מבינה שעדיף לחתול להשאר בביתי, אף על פי שאני שמה לב כי הוא יחסית לחתול שהיה חמש שנים ברחוב, די שקט ורגוע בבית, לא מחפש לצאת מהחדר, וכשהוא יוצא לסלון, הוא מיד חוזר לחדר כאילו חושש. נשמע נורמלי? דבר נוסף ושאותו רציתי לשאול ולהבין, שמתי לב כי מאז הפגיעה החתול לא מוזיז את האוזניים שלו לצדדים ובכלל. אני יודעת שהאוזניים של החתולים הם כמו חיישנים והוא לא מוזיז אותם כמעט אם בכלל. מה הסיבה? על מה זה מעיד? תודה מראש לתשובתך

מנהלי פורום וטרינריה