הכלב שלי אשכים טמירים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

26/01/2018 | 10:19 | מאת: לירן

לכלב שלי בן שנה וחצי רועה גרמני אובחן שיש לו אשכים טמירים, מגיל שנה בערך נתקלתי בתופעה מוזרה שלפעמים יש לו ביצים ולפעמים אין לו נגעתי בהם פיזית לא פעם.. מה שאני שואל זה אם צריך לנתח אותו ? ואם כן אם החשיפה שלו לסרטן היא בסיכויים מאוד גבוהים כי אני מפחד לפגוע בהתנהגות הכלב אלא אם זה מסכן את חייו ואם הוא פורה .. תודה רבה מראש

על פי רב האשכים נמצאים בשק האשכים או לא ולא "מטיילים". אכן יש לעיתים שלב בו ניתן להרגיש את האשך בתעלת האשך אבל במרבית המקרים כשהם כבר שם הם יורדים בסופו של דבר לשק האשכים. לכן מציע שרופא וטרינר יבדוק המצב לאשורו. לגבי הסיכוי הגבוה יותר ללקות בסרטן, מדובר באשכים טמירים הנמצאים בחלל הבטן. נראה לי על פי המצב שאתה מתאר שזהו אינו המקרה. בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה