בריחת שתן אצל כל ה צעירה מעוקרת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/12/2017 | 23:00 | מאת: בוריס נודלמן

שלום רב, יש לי שנאוצרית גדולה בת שנתיים וחודש. בגיל 8 חודשים עברה עיקור. הכל היה בסדר גמור עד לפני חחודש וחצי - חודשיים. התחילה בהתחלה בטיולים לעשות פיפי לעיטים קרובות בכמויות קטנות.חשדתי בדלקת בדרכי השתן והלכתי לתת דגימת שתן לתרבית. התוצאה הייתה תקינה. לאחר כמה ימים הבחנתי שבורח לה שתן בזמן שינה. הלכת שוב אחרי 10 ימים לבדיקה ושוב הכל תקין. פיפי לעיטים קרובות בחוץ נפסק אבל בריחת קצת שתן בשינה נמשך ולא בצורה סדירה. היו 4-5 ימים ללא ופתאום יום,יומיים רצוף. וגם חזרה התופעה של פיפי לעיטים קרובות בחוץ וגם ראיתי כמה טיפות דם בפיפי בחוץ. שוב הלכתי לבדיקה והפעם כן הבחינו בדלקת בדרכי שתן וגם בנוכחות קריסטלים. היא קיבלה אנטיביוטיקה Ofladex 400 מ״ג ליום במשך 10 ימים ומזון רפאוי Urinary Care של חברת Hills לתקופה של 10 ימים. היום אחרי 10 ימים של אנטיביוטיקה שוב הלכתי לבדיקת שתן. הבדיקה תקינה ללא דלקת וללא קריסטלים. נתנו לי שק של מזון יבש של אותה חברת Hills Urinary Care ואחרי השק הזה שוב בדיקה לשלילת דלקת וקריסטלים ואז לחזור למזון הרגיל שלה. הבריחת שתן היום ואתמול ממשיכה. אבקש תגובות שלכם לתופעה הזו. תודה

יש צורך בבדיקת שתן מלאה הכוללת סטיק שתן, ריכוזיות שתן ומשטח מיקרוסקופי מהשתן, בשליחת שתן לתרבית ורגישות למעבדה חיצונית בנוסף ביצוע הדמיה לדרכי השתן באמצעות צילום רנטגן/אולטראסאונד,

מנהלי פורום וטרינריה