חתול חולה כליות ללא תיאבון

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/12/2017 | 12:23 | מאת: פולי

שלום! אחד החתולים אצלי אובחן עם אי ספיקת כליות ומיעוט תאי דם לבנים. הוא קיבל עירוי חד פעמי ומאז אוכל מזון יבש ווטרינרי renal, ומקבל כף מזון רטוב k/d ביום. הוא ירד מאוד במשקל (בגלל זה לקחתי אותו לבדיקה) ומצב הרוח שלו לא טוב, בנוסף הוא בקושי אוכל את האוכל היבש שלו. כשהוא בא לבקש אוכל, הוא אוכל ממש קצת ולא רוצה יותר. הוא בן 12-13 בערך, מסוג פרסי מעורב, חי בבית בלי יציאה החוצה, יש עוד 3 חתולים בבית חוץ ממנו. הוא מסתדר עם כולם אבל לא חבר של אף אחד. הוא נראה עצוב ושמצבו מדרדר. איך ניתן לשקם אותו נפשית וגם לגרום לו לאכול יותר? תודה.

אי ספיקת כליות הינה מחלה ללא מרפא והטיפול בה מבוסס על טיפול תומך. במהלך המחלה מצטברים רעלים בגוף שבין היתר מפחיתים את התיאבון. ניתן לתת לחתול מזון המיועד לבעיות כליות כדוגמת זה שהזכרת K/D שיהיה מבוסס בעיקרו על מזון רטוב (כמובן יותר מכף) ולא על מזון יבש. גם אתכם ניתן ללמד לתת נוזלים תת-עורי על בסיס יומי או מספר פעמים בשבוע על פי הצורך. ממליץ להיוועץ עם הרופא הוטרינר על הטיפול התומך המומלץ. כשהמצב הפיסי של החתול ישתפר, ישתפר גם מצבו הנפשי.

מנהלי פורום וטרינריה