חתולה שלא מנקה את אחוריה - בעיית משקל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/11/2017 | 13:58 | מאת: גליה

החתולה שלי, בת שנה וחצי. היא די שמנה. ויש לה מבנה גוף מוזר. היא לא גדולה. מה שגורם לה, ככל הנראה, בעייתיות להגיע ולנקות את האחוריים שלה. ניסיתי כמה מוצרים דיאטטיים, אבל זה תמיד עושה לה עצירות, והעצירות גורמת לה להתאמץ מאוד, ואז דווקא יוצא נוזל כלשהו חום מימי ומסריח. הייתי אצל וטרינר באחת מהפעמים של העצירות. הוא לא פתר את זה. עניין העצירות נפתר רק כשהחזרתי לה לאוכל רגיל. אני קצת מיואשת בנושא. בחיים לא אפקיר אותה, ואני מאוהבת בה קשות, אבל היא מאוד מלכלכת את הבית בצואה וזה מתסכל.

ייתכן ובמקרה זה אולי כדאי לנקות באופן תדיר את האחוריים של החתולה עם מגבונים או משהו דומה. באופן כללי לאחר מתן צואה נורמלית בחתול/ה לא אמור להשאר שיירי לכלוך.

06/12/2017 | 19:48 | מאת: גליה

ולגבי אוכל דיאטטי? העצירות זו תופעה ידועה? יש משהו מומלץ?

קיימת תופעה של עצירות בחתולים אולם זו לוא דווקא קשורה לסוג מזון. איני רוצה להכנס לסיבות אפשריות אולם בין היתר, במידה וזו תופעה מתמשכת רצוי לדעתי לוודא שאינה סובלת מ- Megacolon מצב בו המעי הגס מגיע לממדים מאד גדולים והצואה "נתקעת" בו...

מנהלי פורום וטרינריה