אבחון שגוי של מחלת כליות?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/11/2017 | 18:56 | מאת: סיגל

שלום, אני מטפלת בחתולה כבת 7 שמזה מספר חודשים מייצרת המוןןן שתן - בתדירות גבוהה ובכמות מאד גדולה. בתקופה הזו נעשו לה פעמיים בדיקות דם ושתן. המדדים מצביעים על תחילתה של מחלת כליות, אלא שכמות השתן לא תואמת את השלב, לכאורה, בו נמצאת המחלה. לווטרינרים אין הסבר מספק לזה. בנוסף, שמתי לב שגושי השתן בארגז החול נצמדים ממש בחוזקה לארגז ונדרשת הפעלה של כוח רב כדי לנתק אותם (בארגז נוסף שבו משתמש חתול אחר אין כזו תופעה, כך שזה לא סוג החול). האם יתכן שמדובר במחלה שאינה מחלת כליות? יש בדיקה נוספת שמומלץ לעשות?

על מנת לנסות להתייחס לשאלה זו צריך לראות את כל הבדיקות שנעשו. ייתכן ועל מנת לבחון את מצב הכליות כמו גם אברי בטן אחרים כדאי גם לבצע אולטראסאונד. בודאי שישנן סיבות נוספות מלבד בעיית כליות לשתייה מרובה והשתנה מרובה

מנהלי פורום וטרינריה