מיאסטניה גרביס - טיפול

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/10/2017 | 16:32 | מאת: רוני

שלום הכלב שלי אובחן כחולה במחלה זאת ותוך כשבוע חלה הדרדרות למצב שבקושי קם או הלך מטרים ספורים ונפל. לאחר כ-3 ימי טיפול בסטרואידים 10 מ"ג אפשר לראות התיצבות ושיפור קל לעומת היום הקודם. האם יש סיכוי שיחזור למצבו הגופני מלפני המחלה ויילך מאות מטרים ? תוך כמה זמן הסטרואידים ייתנו מקסימום תוצאה ? מתי כדאי להפסיק טיפול זה ולעבור לטיפול שפחות פוגע במערכת החיסון ? האם שיעולים מידי פעם קשורים לסטרואידים או בעיות בליעה ?

מגוון סיבות לשיעול אם כי מיאסטניה גראביס יכולה להביא לחולשת שרירי בית הבליעה ולעיתים לגרום לדקלת ריאות שאיפתית בגלל הרחבת ושט, אלו הם שני גורמי שיעול שיש לשלול בין השאר וההמלצה לצילום בית חזה. הטיפול הנו בסטרואידים לעתים לתקופות ממושכות משולבות עם תרופות אנטיכלינאסטרזות, לעתים לכל החיים חלק מהמקרים מחלימים ספונטנית מספר חודשים אחרי אבחון, חלק מצריכים טיפול לכל החיים.

מנהלי פורום וטרינריה