האם זה נחוץ לחסן חתולים ביתיים בחיסון שנתי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

09/10/2017 | 17:49 | מאת: בן

שלום, חיסנו את החתול שלנו בחיסון שנתי אתמול (בן 3) אצל הוטרינר, לאחר שקראתי את העלון של התרופה, התחלתי לתהות האם היא נחוצה, הפסקה מהעלון שגרמה לי לפקפק : Revaccination: Annual revaccination with a single dose is recommended, although, as recommended by the American Veterinary Medical Association and its Council on Biologic and Therapeutic Agents, the attending veterinarian should determine the frequency of revaccination based on the animal’s lifestyle and risk of exposure.4 העלון נמצא כאן : https://www.zoetisus.com/contact/pages/product_information/msds_pi/pi/felocell_4.pdf וכאן : https://www.drugs.com/vet/felocell-4.html שם התרופה : Feline RhinotracheitisCalici-PanleukopeniaChlamydia Psittaci האם למישהו יש מידע בנושא? לפי מה שכתוב שם, חתולים ברמת חשיפה "גבוהה" צריכים לקבל חיסון והוטרינר צריך להמליץ האם לחסן או לא ע"פ רמת החשיפה של החתול, החתול שלנו הוא חתול ביתי ולא יוצא החוצה בכלל, ולמרות זאת הוטרינר לא דיבר על רמת חשיפה והמליץ לחסן בלי לשאול יותר מידי שאלות. אשמח לקבל עוד מידע בנושא אם למישהו יש.

גם חתול שלא יוצא החוצה הוא בסיכון להדבקות באותם מחלות היות ואנחנו יכולים להיות וקטור ולהכניסם הביתה....ישראל מדינה שבה המחלות שהחיסון מגן בפניהם מאוד שכיחות ועל כן ההמלצה לחסן ההמלצות היצרנים ושל ארגונים אמריקאים למינהם (יש כמה) נכונים לארה"ב שם הם נבדקו מחקרית, השאלה אם ההמלצות שלהם תקפות כאן בארץ? אין תשובה כי לא נבדק כאן. מה שכן, כפי שציינתי המחלות שכיחות מאוד ואכן יש הצדקה להקפיד על חיסון בחתול בית. אם לא כל שנה אז אחת לפחות אחת לשלוש שנים במידה והחשיפה נמוכה

10/10/2017 | 09:09 | מאת: בן

תודה רבה על התשובה המפורטת!

מנהלי פורום וטרינריה