הרניה טבורית לגורה מלטזית בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/10/2017 | 15:20 | מאת: אלינור

שלום, יש לי מלטזית בת 5 חודשים. יש לה הרניה טבורית. הייתי אצל הוטרינר ואמר שרוב הסיכויים שתצטרך ניתוח, לא נראה כי תיסגר לבד למרות שהיא ניידת. רציתי לשאול, האם יש צלקת גדולה והאם ההתאוששות קשה וארוכה? וכמה הכי מאוחר יהיה אפשר לחכות עד סגירת ההרניה? אני לא מעקרת אותה. אשמח למענה, תודה ויום טוב

התאוששות מהירה וצלקת קטנה בדרך כלל, לרוב משלבים תיקון בניתוח העיקור. המלצה אתית לא לזווגה היות ופגם זה גנטי ומעובר בהורשה לצאצאים. הרניה טבורית מולדת יכולה להסגר עד גיל חצי שנה, לפחות על פי הספרות. דחיפות הניתוח תלויה בגודל טבעת ההרניה, כלומר בכמה היא גדולה. הרניות גדולות מחייבות תיקון במיידי היות ויכולות להסתבך למצב מסכן חיים.

מנהלי פורום וטרינריה