גור חתולים בן 4.5 חודשים נושם מהר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/08/2017 | 17:38 | מאת: ענבר

היי יש לי גור חתולים בן 4.5 חודשים. הוא בריא, אוכל בתאבון, חיוני, משחק, ישן, מגרגר... כמו כן, שמתי לב שהוא נושם מהר. כשספרתי את הנשימות שלו - הממוצע נשימות הוא 44-47 נשימות לדקה. לקחתי אותו לוטרינר שבדק בדיקה גופנית חיצונית, הקשיב לפעימות לב ופעילות ריאה - הכל תקין, אין שום ממצא לא תקין (אין חום, פעילות לב וריאה תקינים לחלוטין, מישוש גופני תקין) הומלץ לנו לעקוב אחרי הנשימות. יומיים אחרי עדין נושם מהר. שוב חוזרת ואומרת, חוץ מנשימות מהירות אין שום דבר אחר, משמע החתול חיוני כרגיל וכן, לא נשימות בפה פתוח ולא ריירות וזה לא הלחתה כמובן. כמו כן, נשללה האופציה של בקע סרעפתי אע"פ שלא בוצע צילום... האם יש לי מה לדאוג?

בקע סרעפתי מלווה בדר"כ עם דפוס נשימתי תואם אך לא ניתן לשלול לחלוטין ללא ביצוע צילום רנטגן, לפעמים יש הפתעות. נשימות מהירות אינן דבר תקין...יכולות להיות על רקע סטרס, כאב, בעיית חמצון דם, פתלוגיות בבית חזה ולב ועוד. נשימות נורמליות זה בדר"כ 20-30 נשימות לדקה בזמן מנוחה!

מנהלי פורום וטרינריה