כלבה "חושדת" בכלי המים שלה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/08/2017 | 10:27 | מאת: גילה

שלום רב, יש לי כלבה בת 4 מעורבת עם פקינז, שוקלת 4 ק"ג, מעוקרת. לאחרונה שמתי לב שהיא "חושדת" בכלי המים שלה. לא שיניתי שום דבר, היא תמיד הייתה שותה ממנו בכיף. יש לי עוד כלב והם תמיד שותים ממנו ביחד. אף פעם לא הייתה בעיה- היא יודעת היכן הכלי נמצא ותמיד שותה ממנו כשרוצה. תמיד יש בו מים נקיים ואני שוטפת אותו כל יום (כלי נרוסטה) ובימי הקיץ שמה את הכלי (ללא מים) במקפיא לכמה דקות ואחכ ממלאה בו מים כדי שיהיו קרירים. עליי לציין שהיא נראית כרגיל- שמחה, משחקת, אוכלת, עושה צרכים ושותה מים (בסופו של דבר), אבל במקום שפשוט תגיע לכלי ותשתה כאוות נפשה היא נזהרת, מתקרבת לכלי בזהירות, נסוגה קצת אחורה אחרי כל שלוק ובוהה בו מכל מיני כיוונים כמה דקות טובות עד שהולכת משם. יש לציין שהכלב השני שותה כרגיל. מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות הלא רגילה הזו מצד הכלבה? אציין גם שניסיתי לשים בכלי פלסטיק ממנו היא שתתה אבל אחרי כמה שלוקים שוב קצת התחילה "לחשוד".

אם זה הדבר היחיד שחריג בהתנהלות הכלב לא נראה לי שמדובר בבעיה בריאותית אלא התנהגותית ולכן יש לפנות למאלף, אסתייג ואמליץ על בדיקה של חלל הפה ליתר בטחון

מנהלי פורום וטרינריה