בעיית עור רק בתקופת הקיץ

דיון מתוך פורום  וטרינריה

30/07/2017 | 09:50 | מאת: דנה

שלום רב. יש לי כלבה מוערבת ובשנתיים האחרונות היא התחילה לסבול רק בקיץ מבעיית עור ברגליים. זה נראה פצעים אדומים בכפות רגליים והיא לא מפסיקה ללקק את זה. בבית לא שיניתי כלום היא גם אוכלת את אותו האוכל. כרגע הטיפול שהיא מקבלת הוא-חצי כדור גסטרו וכדור vanectyl p שאני מחלקת לה חצי בוקר חצי ערב. מתחילת הטיפול היא מתנהגת מאוד מוזר..היא רוב הזמן ישנה ,הקיאה כמה פעמים ,נראית כאילו אין לה כח לזוז ועדיין ממשיכה ללקל את הרגליים. היא שוקלת 6 ק״ג והשאלה שלי האם הטיפול הזה לאורך כל תקופת בקיץ לא יכול להזיק? תודה מראש

יש להגיע לאבחון מסודר של הבעיה..ליקוק כפות רגליים פעמים רבות היא סימן לאלרגיה. 2 אלרגיות שמתבטאות בעיקר בקיץ הן אלרגיית פרעושים ואלרגיה סביבתית. במידה וחושדים באלרגיה סביבתית ניתן לבצע בדיקה לאלרגנים סביבתיים ובהתאם לתוצאות הבדיקה לתת זריקות תקופתיות שמורידות רגישות לאותם אלרגנים (טיפול היפוסנטיזציה). חלופה היא לטפל במצבי משבר כפי שמטופלת עכשיו. במידה והטיפול לזמן ממשוך ההמלצה כל עוד אין קונטרה-אינדיקציה לטיפול היא שימוש בתרופה שנקראת אפוקוואל. להתייעץ עם הוטרינר לגבי המשך אבחון ו/או טיפול.

31/07/2017 | 11:35 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה. הכלבה מטופלת נגד פרעושים. אני מבינה שהתרופה הזאת חדשה האם אפשר למצוא אותה אצל כל וטרינר? האם ליקוק רגליים זה אומר גירוד? תודה

במידה ואין ניתן להזמין

מנהלי פורום וטרינריה