הכלב שלי מתגרד ויש לו קשקשים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/07/2017 | 21:35 | מאת: קורל

הכלב שלי מעורב בן 8 תכף. לפני כחודשיים התחיל להתגרד בגופו ממש כל שנייה, חשבתי שזה פרעושים ולא היה לו בסוף. לקחנו אותו לטורניר הוא אמר שכנראה יש לו אלרגיה לאכול והוא צריך אוכל היפואלרגני. קניתי לו וזה לא עבר והוא אמר שזה לא הגיוני שיש לו אלרגיה כי בדרכ אלרגיות זה עד גיל 6. קניתי לו תוספן של אומגה 3 לאכול בהמלצת הוטרינר וגם לא עזר. כשמתגרד נהיה לו על הגוף קשקשים.

26/07/2017 | 09:03 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

היי קורל. האלרגיות הנפוצות בכלבים הן אלרגיה לפרעושים (אלרגיה לרוק הפרעוש), אלרגיה סביבתית (לאבקנים, קרדית אבק הבית וכו') ואלרגיה למזון (לרוב למרכיב החלבוני). בשל כך, מטפלים בתחילה לפרעושים (על ידי אמפולה, טבלית או קולר מותאם) ובהמשך, במידה וללא שיפור מספק, משנים מזון להיפואלרגני. חשוב לזכור כי יש להאכיל במזון זה באופן בלעדי. במידה והשיפור אינו מספק, יתכן וקיים מרכיב אלרגיה סביבתית עליו ניתן להקל סימפטומטית. המלצתי היא לחזור לווטרינר המטפל להמשך אבחון וטיפול. בהצלחה, עתליה

מנהלי פורום וטרינריה