ניקוי שיניים לכלב .......

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/06/2017 | 12:39 | מאת: אנה

שלום רב, יש לי פאג זכר, עוד מעט בן 8. הוא מסורס וקצת שמן (שוקל 11.5 קג). יש לו דלקת חניכיים לדברי הווטרינר שלנו (הן אדומות ונראות נפוחות) ולדבריו הוא צריך ניקוי שיניים וכמה עקירות. אני מאוד דואגת מההרדמה כי שמעתי על פאגים שלא התעוררו. מצד שני, אני לא רוצה שיחיה עם שיניים רקובות ודלקת. קבענו שנעשה בדיקות דם באותו יום לפני הטיפול כדי לוודא שאפשר להרדים. השאלה בעצם מה האופציות במה שאני מתארת? עד כמה מסוכן ונחוץ להרדים פאג בן 8 בשביל ניקוי שיניים? לעולם לא אסלח לעצמי אם בגלל זה יקרה לו משהו.

במידה ויש אבן שן ודלקת חניכיים, אין ברירה אלא לניקוי שיניים בהרדמה ועקירות במידת הצורך. למזער סיכונים יש המלצה לבדיקות דם. השלב הקריטי בהרדמת פחוסי ראש היא שלב התעוררות. יש דגשים שצריך להקפיד כדי של זה יעבור במינימום סיכונים. במידה ויש צורך כבר כעת לניקוי שיניים וזה ידחה, ייתכן החמרה במצב שיגרור בעתיד צורך בהרדמה ארוכה יותר וסיבוכים שונים שיסכנו אותו.

28/06/2017 | 22:45 | מאת: אנה

תודה על התגובה המהירה על אילו דגשים צריך להקפיד הווטרינר בשלב ההתעוררות?

בעיקר השגחה צמודה....ועוד דברים שקשורים בפרוטוקול הרדמה עצמה שהוא בוודאי מכיר

מנהלי פורום וטרינריה