קוקסידיה- מה לעשות...

דיון מתוך פורום  וטרינריה

20/06/2017 | 03:17 | מאת: סשה

שלום רב. לפני כ - 4 חודשים שמתי לב שהצואה של חתולתנו רכה כ"כ הקיאה.2 התופעות קרו לעיתים לא קרובות. בעצת הוטרינר נתנו מזון רטוב I/D ותופעה חלפה. שוב באמצע מאי התופעה חזרה. לקחנו אותה לוטרינר. עשו בדיקות דם שהיו סה"כ תקינות. מכיון שכך נתנו לה באותו עיתוי חיסון וזריקת תילוע. מכיוון שהתופעה המשיכה שלחו לבדיקת צואה וגילו קוקסידיה. מזה שבועיים מלאים + החתולה אוכלת מזון INTESTINAL ואוכל רטוב כנ"ל. הפסיקה להקיא אך לעיתים רחוקות עדיין יש קיבה רכה. מכיוון שאנו אמורים ליסוע לחו"ל בעצת הוטרינר החלטנו לדחות את תחילת הטיפול בסולפא עד לשובינו. דהיינו דחייה בשבועיים (הוטרינר אמר שזה לא יפגע בה). בנתיים היא אינה אוהבת את האוכל היבש הנ"ל ה - INTESTINAL והחלפנו לה ליצרן אחר שעושה גם אוכל כזה, ועדיין לא אוהבת אוכל זה ואינה אוכלת מספיק (בנוסף מקבלת 1/3-1/2 קופסא I/D כל יום). 1. האם אפשר לחזור ולתת לה (באופן הדרגתי) פרופלן עוף אותו אוכלת בתיאבון כדי שתקבל תזונה אותה אוהבת עד שובנו עוד 10 ימים ואז להתחיל עם הטיפול.היא ממש רזתה. 2. האם היא נמצאת בסכנה בריאותית כלשהיא...ועלי לבטל הנסיעה... 3. אשמח לקבל כל עצה... תודה. אמא של סשה

אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל היות והוא מכיר את החתול ובידיו ממצאי הבדיקות....קוקסידיה פעמים רבות יכולה להיות ממצא אקראי ולא בהכרח הגורם לשלשול בייחוד בחתול בוגר. אך במידה ונשללו גורמים אחרים כנראה שהוא הגורם. אם החתול לא אוכל ויורד במשקל הייתי שוקל להתחיל את הטיפול האנטיביוטי ולא ממתין עם תחילת טיפול. במידה ועדיין לאחר הטיפול אין שיפור יש צורך בהמשך אבחון כגון ביצוע אולטראסאונד ובדיקות דם כגון קובלאמין ופולאט לשלול בעיות ספיגה למינהם.

20/06/2017 | 11:11 | מאת: סשה

תודה על התשובה המפורטת והמהירה. 1. לגבי אוכל - מכיוון שאינה אוכלת את האינטסטינל - האם יכולה לערבב לה את זה עם פרופלן או האם יכולה לחזור לפרופלן באופן מיידי ומלא כדי שבכל זאת תאכל משהו.. איך לעשות זאת... 2. אני מתכוונת ליישם את המלצתך ולהתחיל בטיפול האנטיביוטי. האם לתת לה פרוביוטיקה. האם יש לקחת זאת כמה ימים קודם לפםני שמתחילים את האנטיביוטיקה. כאשר נותנים את 2 התרופות יחד - האם צריך להיות מירווח מבחינת לוחות זמנים באותו היום בין זמן הנתינה של הפרוביוטיקה לאנטיביוטיקה כדי לאפשר השפעה יעילה... תודה מראש.

היא צריכה לאכול....אם היא לא אוכלת את המזון הרפואי אז 1. אכן לא אוהבת את המזון. 2. ייתכן ויש משהו נוסף אחר שעובר עליה ולכן תאבונה מופחת. היא צריכה לאכול....לכן הייתי מחזיר את הפרופלן בודק עם חוזר לה התאבון. אין בעיה לשלב פרוביוטיקה וטרינרית במקביל לאנטיביוטיקה

21/06/2017 | 18:22 | מאת: סשה

המון תודה על התשובות המפורטות, המועילות, המקצועיות.

מנהלי פורום וטרינריה