בעיות כרוניות בעור לכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/06/2017 | 08:28 | מאת: דרור גרש

היי שלום, יש לי כלבה בת 9, סובלת מבעיות עור כרוניות שהתפרצו לאחר שעברה עיקור בגיל קטן יותר בערך 4, ככה שהיא סובלת קרוב ל-5 שנים מבעיות אלו. במשך זמן זה ניסינו הכל סוגי שמפו רפואיים, אוכל ומה לא, עם השנים זה רק הולך ומחמיר. הדבר היחידי שעוזר לה ורק למשך זמן מוגבל אלו הם זריקות סטירואידים ואנטיביוטיקה. דבר שלפי הוטרינר לא בריא לכלב לא בריא ללב של הכלב ובעצם זה כמו להרוג את הכלב לאט לאט. ראוי לציין שמדובר בגירודים, קשקשת אדמומיות רבה, ריח כמו של נבלה מהכלבה ובבית במיוחד שנכנסים אליו לאחר שכמה שעות לא היית בו. הכלבה הייתה אצל וטרינר ובהמלצתו הוא טוען שהכלבה סובלת, סובלת מאוד וכי האדמומיות זה בעצם כמו שאנחנו נרגיש שיש לנו כוויות בעור, עם הזמן זה רק יחמיר והכלבה בעצם תמות מהמחלה הזאת לאט לאט. לפי המלצה שלו הוא ממליץ בהמתת חסד עם הכלבה. כי לעשות בדיקת דם שעולה בסביבות ה-1500 ש"ח לא תמיד תדע לבוא ולתת לנו למה הכלבה אלרגית ומה הטריגר לבעיות אלו בעור מאחר ומדובר במשהו כרוני. לכן הוא ממליץ בהמתת חסד וכי חבל על כספנו. מה אתם אומרים דוקטורים נכבדים!

מאוד יכול להיות שהכלבה סובלת מאלרגיות....ניתן לטפל באלרגיות בהצלחה רבה יחסית אם כי תמיד ייתכנו התלקחויות שידרשו טיפול. כיום יש טיפול באלרגיות בעיקר סביבתיות עם הרבה פחות תופעות לוואי מאלו של סטרואידים וניתן לתת לתקופה ארוכה בהנחה ששוללים גורמים אחרים לגירוד. ניתן ומומלץ לקבל חוות דעת נוספת ממומחה עור וטרינרי בייחוד ומאחר שהתופעה ממושכת

מנהלי פורום וטרינריה