מחפש תחליף לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/04/2017 | 13:30 | מאת: אבי

שלום רב! לפני כחודשיים מצאתי כלב נטוש 6החלטתי להציל אותו. הכלב היה כחוש מאוד ומטונף, במצב של תת תזונה, דילול וקרחות בפרווה, דלקות בעור וגירוד ואדמומיות. הוזמן וטרינר למקום, קבע כי הוא סה"כ בריא, ללא צ'יפ, נתן זריקה לתולעת הפרקים, ותוספות תזונה )וכי הוא מעריך את גילו כבן שנה עד שנתיים(. התחלנו לטפל בעור - נעשה משטח עור וזריקות כדי לשלול מקור טפילי. במקביל נתן סטרואידים )prednisone ( ואנטיביוטיקה (rilexine (, ושמפו טיפולי - pyoderm. הכלב מגיב מיידית לסטרואידים, אך נראה כי זה מגביר דלקת או פטריה בעור )לא יודע מה ההבדל ביניהם(. יש לו ריח רע ושומניות בעור שמשתפרת ביום החפיפה, אך חוזרת למחרת וחוזר חלילה. שאלתי: 1. האם יש תחליף יותר זול לאנטיביוטיקה? עם שאר הדברים אני אסתדר, אבל האנטיביוטיקה פשוט קורעת אותי. אני פשוט חא עומד בזה. 2. איך אתם חושבים שכדאי לי להמשיך? תודה רבה

ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אנטיביוטיקה אחרת שיוכל לעזור בעלות נמוכה יותר

מנהלי פורום וטרינריה